Keuring

Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL)
Elke veldspuit en overige spuitapparatuur breder dan 3 meter moet één keer in de drie jaar gekeurd worden. Alleen de handgedragen spuit/rugspuit vallen niet onder een keuringsplicht. Wanneer de machine 3 meter of smaller is, is een keuring 6 jaar geldig.  In deze bijlage staat een overzicht van de verschillende apparatuur met de bijbehorende keuringsfrequentie. 
Voor meer informatie over het keuren van deze machines kunt u terecht op de site van de SKL.  

Faber Agracentrum is een door SKL goedgekeurd keuringsstation. Bij een keuring worden o.a. de manometer, flowmeter, dopafgifte en het spuitbeeld gecontroleerd. Wilt u precies weten welke aspecten gekeurd worden en hoe u goed voorbereid met uw veldspuit naar de SKL-keuring gaat, kijk dan op www.sklkeuring.nl/nl/veldspuit/  Omdat de regelgeving omtrent de roering is gewijzigd graag met een halfvolle tank leidingwater naar de keuring gaan.

LET OP
: Een goedgekeurde spuit betekent niet dat de doppen aan de regelgeving van het Waterschap voldoen. Daarvoor dient u op de meest recente lijst van SKL en Helpdesk Water te kijken. Ook het gebruiksvoorschrift van het spuitmiddel stelt eisen aan de driftreductieklasse van de spuitdop.

Er staat niet alleen een testbaan opgesteld in ons bedrijfspand te St. Jacobiparochie, maar we beschikken ook over een mobiele keuringsinstallatie. Met deze gemakkelijk te verplaatsen keuringsinstallatie keuren wij op diverse locaties door het hele land. Wilt u weten of en wanneer we bij u in de buurt komen, kijk dan op onderstaande kaart. Door op de ballon te klikken ziet u wanneer we daar zullen zijn. 


Keuringslocaties

Klik op een tekstballon voor meer gegevens