Keuring

Stichting Kwaliteitseisen Landbouwtechniek (SKL)
Elke veldspuit moet anno 2016 één keer in de drie jaar gekeurd worden. Dit geldt nu ook voor rijenspuiten en spuitmachines op poot- en zaaimachines. De vrijstelling voor dergelijke spuitapparatuur smaller dan 3 meter is vervallen, nu sinds 2016 de verplichting tot keuren van spuitmachines is geregeld vanuit de wetgeving van het Ministerie van Economische Zaken.

Alle machines van 3 jaar en ouder moeten voor eind 2016 gekeurd zijn. De keuringsfrequentie van rijenspuiten en spuitapparatuur op poot/zaaimachines is vastgesteld op eens in de 6 jaar. Voor meer informatie over het keuren van deze machines kunt u terecht op de site van de SKL 

Faber Agracentrum is een door SKL goedgekeurd keuringsstation. Bij een keuring worden o.a. de manometer, flowmeter, dopafgifte en het spuitbeeld gecontroleerd. Wilt u precies weten welke aspecten gekeurd worden en hoe u goed voorbereid met uw veldspuit naar de SKL-keuring gaat, kijk dan op www.sklkeuring.nl/nl/veldspuit/  Omdat de regelgeving omtrent de roering is gewijzigd graag met een halfvolle tank leidingwater naar de keuring gaan.

LET OP
: Een goedgekeurde spuit betekent niet dat de doppen aan de regelgeving van het Waterschap voldoen. Daarvoor dient u op de meest recente lijst van SKL en Helpdesk Water te kijken. Ook het gebruiksvoorschrift van het spuitmiddel stelt eisen aan de driftreductieklasse van de spuitdop.

Er staat niet alleen een testbaan opgesteld in ons bedrijfspand te St. Jacobiparochie, maar we beschikken ook over een mobiele keuringsinstallatie. Met deze gemakkelijk te verplaatsen keuringsinstallatie keuren wij op diverse locaties door het hele land. Wilt u weten of en wanneer we bij u in de buurt komen, kijk dan op onderstaande kaart. Door op de ballon te klikken ziet u wanneer we daar zullen zijn. 


Keuringslocaties

Klik op een tekstballon voor meer gegevens